Pâine germană cu chimen

de Ade200 in Piine, 2 Ian 2013 | 8048 vizualizari

 

Am găsit o reţetă pe o tavă cumpărată şi am încercat-o, e foarte aromată şi gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 40 g de drojdie/2 plicuri de drojdie uscată
  • 5 linguri de apă călduţă
  • 2 ouă
  • 1 kg de făină
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 125 ml de apă
  • 75 g de unt moale
  • 50 g de unsoare
  • 2 linguriţe de sare
  • 3 linguriţe de chimen măcinat
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine germană cu chimen:

Cerne făina. Amestecă drojdia cu zahărul şi 5 linguri de apă călduţă. Lasă până se dublează volumul.

Cu restul de apă şi cu sarea bate ouăle. Adaugă untul, unsoarea, chimenul şi frământă. Dacă aluatul se lipeşte, mai adaugă 1-2 linguri de făină; dacă e prea tare, puţină apă.

Lasă la dospit 30 de minute, acoperit, la loc mai călduţ.

Unge o tavă de pâine cu unt. Preîncălzeşte cuptorul la 225 de grade.

Frământă iar aluatul si pune-l în formă. Lasă-l la crescut până se dublează volumul. Fă nişte tăieturi cu un cuţit udat în apă.

Coace la foc mare(nr.4) 10 minute, apoi micşorează la 175 de grade(nr.2) şi mai coace 60 de minute.

Scoate pâinea si acoper-o cu un şervet până se răceşte.

Forma are 35 cm.

TIPS-URI

1

Se poate folosi drojdia uscată; în acest caz se amesteca făina cu drojdia uscată şi se lasă 15 minute aşa, apoi se adaugă restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine germană cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]