Paine impletita

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2017 | 3236 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila. 
A ieșit delicioasa, pufoasa si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 2 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • Pt ornat:
  • 1 galbenus 
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam. 

Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios. 

Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un prosop.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 jumatati si fiecare jumatate in 3 buc.

Luam o bila de aluat si intindem un sul. Procedem la fel si cu cealalta bucata de aluat. 

Luam 3 suluri, le unim capetele și impletim. 

Procedem la fel si cu celelalte suluri de aluat. 

Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasa sa creasca 10 min.

Dupa cele 10 minute, ungem painea cu ou, presaram seminte de susan si coacem painea, la foc mediu, 30 minute.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine de casa cu iaurt