Paine impletita

de Trifoicupatrufoi in Piine, 21 Apr 2020 | 2414 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 10 gr drojdie uscata (sau 1 cub de 25 gr drojdie )
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 galbenus + putin susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

 Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.

Se lasa la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul astfel crescut se imparte in doua si fiecare parte in trei parti. Impletim din trei rulouri o painica. Se obtin 2 paini impletite. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa dospit vreo 20 minute. Le ungem cu galbenus de ou si presaram susan.

Se coc 30 minute la 180 grade C, in cuptorul preincalzit in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

Rahela Velicu 1

22.04.2020, 22:52

Rocsi 1

23.04.2020, 20:30

Painea de casa este cea mai minunata si imi place mult!

dantes 1

25.04.2020, 12:12

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan