Pâine integrală cu semințe

de Satisfyyourcravings in Piine, 3 Apr 2014 | 5125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr făină integrală
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 cană apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • ulei de măsline de bună calitate
  • 100 grame mix de semințe de floarea soarelui, pin și dovleac
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine integrală cu semințe:

Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat neted care se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină. 

Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore. 

Se introduce vasul în cuptorul preînălzit la 170 de grade în care a fost așezată, cu 15 minute înainte, o tavă cu apă, pe raftul cel mai de jos. Vasul se așează pe raftul imediat următor. 

Se coace 20-30 de minute, până începe să se rumenească. În ultimele minute, se scoate tava cu apă, se transferă vasul cu pâine pe raftul inferior și se lasă până prinde o crustă aurie. 

Se lasă să se răcească câteva minute în vas, apoi se transferă pe un grilaj din metal pentru răcirea completă. 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust, se poate presăra pe deasupra pâinii, sare grunjoasă înainte de a fi introdusă în cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine integrală cu semințe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii