Paine la tigaie

de alyss in Piine, 21 Mar 2013 | 11618 vizualizari

 

Aceste painici sunt delicioase si pot fi folosite pentru a face sandvisuri sau pentru a le manca pur si simplu in combinatie cu alte mancaruri.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg faina
  • 1, 1/2 linguri sare
  • un pachetel drojdie
  • 2 cani apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Intr-un lighenas adaugam faina, punem sare, apoi o cana de apa incalzita timp de 1 minut la microunde. Pe cea de-a doua cana o incalzim de asemenea un minut la microunde (apa trebuie sa fie calduta nu fierbinte), apoi adaugam drojdia in ea si o dizolvam. Dupa dizolvare adaugam peste toate cele dinainte. Aluatul se framanta bine bine astfel incat sa fie un tot unitar si nu stratificat. In caz ca nu reusiti luati aluatul din lighenas si framantati-l deasupra ca si cum ati da filele unei carti cu ambele maini pana devine un intreg. O sa observati ca devine lipicios dar nu e nimic il repuneti in lighenas si il mai framantati inca o data presurand faina, pana devine rotund si frumos.

Lasam aluatul sa creasca intre 1 si 2 ore (depinde cat de tare va grabiti), apoi luam bucati din el, il intindem, apoi cu un cutit portionam patrate si dreptunghiuri.

Punem cratita pe aragaz si o lasam sa se incalzeasca ca foc mic. Dupa ce devine calda adaugam painicile in ea pentru copt. Intoarcem painicile si pe o parte si pe alta, insa avem grija sa nu se arda, totul se tine sub control la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi