Paine neagra

de Lau in Piine, 19 Mar 2011 | 4262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 2 ou
  • o lingura sare
  • 2 linguri zahar daca o dorim mai dulce punem mai mult
  • 2 linguri margarina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra:

facem maiaua din 1 ou, 2 linguri de apa calduta, margarina si un pic de sare ,

amestecam si lasam 15 min,

intr-un lighean punem faina facem gaura in mijloc adaugam maiaua,framantam aluatul  si lasam o ora la cald pana isi dubleaza volumul

dam forma pe care o dorim painii.

eu am facut ca o chifla mai mare, ungem cu oul batut si dam la cuptor pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]