Paine neagra cu cartofi

de MotanLaOale in Piine, 19 Apr 2011 | 8998 vizualizari

 

Trebuie sa multumesc lui Ruxy Rux pentru ca m-am apucat sa fac paine. Este prima paine facuta, foatre buna a iesit dar aspectul lasa de dorit.

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina de grau neagra
  • 400g cartofi
  • 40g drojdie
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu cartofi:

Cartofii se fierb in coaje cu putina sare circa 30 minute.

Se curata fierbinti si se mixeaza pana devin o pasta. Se mixeaza fierbinti ca sa nu devina cleiosi.

Intr-un castron mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 100ml apa, cartofii si 100g faina.

Se amesteca pana la omogenizare, se presara cu faina, se acopera cu un servet si se lasa la caldura 30-40 minute.

Cand a crescut maiaua se pune sarea, 400ml apa, restul de faina si se amesteca intai cu lingura si apoi se framanta bine 20 minute. Aluatul trebuie sa-si pastreze forma.

Se presara cu faina, se acopera cu servetul si se lasa la caldura 30 minute.

Se mai framanta 2-3 minute pentru stimularea activitatii drojdiei si se lasa la crescut inca 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna pe blatul infainat se framinta putin, se da forma painii (eu am vrut sa iasa ca painea ardeleneasca....mareee) se pune in tava tapetata cu hartie si presarata cu faina, se acopera si se lasa sa creasca inca 20 minute.

Se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura medie 50-60 minute.

Inainte sa fie gata se scoate si se unge cu apa cu o pensula si se introduce inapoi in cuptor pana este gata.

Se scoate pe un servet pus pe un gratar pana se raceste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot