Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel

de kamy in Piine, 23 Mar 2011 | 6250 vizualizari

 

Am vazut sau am auzit de paine cu ceapa dar habar nu am de unde/unde si ptr ca imi place mult ceapa si cimbrul am facut painica asta care a iesit f buna si pe care am mancat-o mai mult goala.Batranica mea,Pusi(o birmaneza de 13 ani),a fost numai langa mine cat timp a durat pregatirea painii...am crezut ca vrea,dar nu a fost asa,m-am gandit ca mi se face rau,dar m-a ferit D-zeu.....Oare ce o fi avut?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina neagra de grau
  • 300 ml.apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel:

Intr-un castron am pus toate ingredientele uscate(ceapa taiata marunt) si le-am amestecat bine cu apa calduta.Am acoperit castronul cu un prosop si am lasat aluatul sa stea o ora,pana si-a dublat volumul.

Cu mainile infainate am apasat aluatul sa iasa aerul,l-am scos pe blatul infainat,i-am dat forma, l-am pus in tava tapetata(margarina cu faina),am presarat putina faina deasupra si l-am mai lasat o ora sa creasca(cred ca ajunge si o juma.de ora dar la mine a trecut prea repede timpul)

Am bagat tava in cuptorul incalzit la maxim,am dat 4-5 fasuri de apa in cuptor sa se formeze aburi,am lasat 10 min la temperatura mai mare,dupa care am facut focul mic si am mai lasat 25 min.dar timpul difera in functie de cuptor.

Daca trece testul scobitorii e ok.

Eu bat in ea si daca suna a gol,e coapta.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

e o paine deosebit de gustoasa dar normal ca depinde de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3