Paine neagra cu tarate nedospita

de anca_rm in Piine, 29 Oct 2013 | 6186 vizualizari

 

Pentru ca am vazut saptamana trecuta la Dea , si pentru ca oricum fac paine o data pe saptamana am zis ca incerc asa . Si a iesit bine .
Buna rau.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra
  • 300 gr faina alba
  • 200 gr tarate
  • un cub drojdie (10 gr)
  • 100 ml lapte
  • apa
  •   sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu tarate nedospita:

Faina alba si cu cea neagra o cernem si o punem intr-un castron.

Laptele il punem la incalzit putin si dizolvam in el drojdia .

Amestecam faina cernuta , cu taratele  si facem in mijloc o adancitura .

Punem sarea , si laptele

Amestecam  si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe maini .

Formam o gramada rotunda de aluat  si o impartim in doua .

Punem painea in tavi , crestam deasupra cu un cutit si dam la cuptorul incins pentru 40-50 minute.

 

TIPS-URI

1

putem folosi orice fel de tarate

2

daca nu vreti sa adaugati tarate atunci completati cu faina , pana cand ajungeti la 1 kg de ingrediente uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu tarate nedospita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

29.10.2013, 15:43

Simona cu placere

Lau 1

29.10.2013, 16:21

Merisor 1

29.10.2013, 16:36

Ce buna este painea asta! Moaaa si ce ai pus langa ea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine fără frământare