Paine neagra de casa

de corina241 in Piine, 22 Dec 2013 | 8787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina neagra
  • 300 ml apa
  • 1/2 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra de casa:

Punem apa,  apoi se adauga uleiul, sarea si zaharul in cuva masinii de paine. Deasupra se adauga faina neagra (sau integrala), iar drojdia uscata trebuie adaugata ultima. Deoarece acum folosim faina integrala, cantitatea de apa trebuie sa fie un pic mai mare deoarece acest tip de faina absoarbe mai multa apa.

Dupa ce am pus toate ingredientele am introdus cuva in masina de paine. Pentru paine neagra eu am folosit programul special pentru paine din faina integrala (acest program se regaseste la toate masinile de facut paine). Dupa ce este gata, painea se scoate pentru a se raci. Va recomand sa scoateti painea din cuva cand este inca este fierbinte, apoi o vom scoate painea pe un gratar si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]