Paine neagra rotunda

de Sim0na in Piine, 3 Apr 2012 | 5383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină neagră
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 200 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei măsline
  • sare
  • ulei ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra rotunda:

Am adăugat maia din drojdie, apă şi un praf de făină şi am amestecat. Am încorporat apa treptat. La final am pus sarea. Apoi am început sa frământ încorporând pe rănd lingurile de ulei. Am frământat cca 10 minute. Am lăsat la crescut într-un vas acoperit cu folie, cca 40-45 minute.

Când şi-a dublat volumul am pus biluţa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am mai lasat la crescut 15 minute. Am crestat pâinica, am udat-o cu o pensula înmuiată în apă, apoi am presarat făină integrală. Am dat-o la cuptorul preîncălzit ptr 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra rotunda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina neagra si secara