Paine poloneza de secara

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 12126 vizualizari

 

O painica deosebita si tare sanatoasa...este total pe gustul meu, faina de secara combinata cu chimen...adorabila savoare...

 

INGREDIENTE

  • un cubulet  25 gr de drojdie proaspata sau un pliculet de drojdie uscata 7 gr
  • 225 gr faina secara( 2 cani)
  • 225 gr faina alba fara inalbitori( 2 cani)
  • 2 lingurite chimen
  • 2 lingurite sare
  • 140 ml lapte caldut( 2/3 cana)
  • 1 lingurita miere
  • 140 ml apa ( 2/3 cana)
  • faina integrala de grau ptr. decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine poloneza de secara:

1. Ungeti cu putin unt sau ulei sau folositi folie. Amestecati faina, chimenul si sarea in vasul de facut paine. Faceti o gropita la mijloc.

2. Faceti o pasta din drojdie lapte si miere intr-un mic vas. Turnati in centrul fainii.

Adaugati apa calduta si amestecati pana obtineti un aluat. Framantati zece minute pana devine elastic si ferm. Ridicati cu o mana aluatul din vas si ungeti cu putin ulei vasul. Ungeti putin si deasupra si acoperiti cu o folie. Lasati la loc cald pana isi dubleaza volumul( poate dura pana la trei ore).

4. Luati aluatul si modelati-l sub forma de painica rotunda si asezati-l in tava pregatita. Acoperiti painica cu o folie unsa cu ulei.

5. Lasati painica la crescut pana isi dubleaza din nou volumul.

6.Cand este gata, presarati faina integrala si faceti cu cutitul doua crestaturi la distanta de 2,5 cm.

7. Preincaziti cuptorul la 220 grade si coaceti painea 30-35 de minute. Raciti painea pe un gratar.

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine poloneza de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:48

mai ruxy tu ai furat painea asta de la magazin sa ne-o arati noua?e foarte perfecta,sa-ti deschizi brutarie ca faci bani frumosi

adry88 1

08.05.2011, 16:05

mihaelar63 1

01.09.2019, 20:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan