Paine pufoasa

de Gherca Daniela in Piine, 3 Oct 2014 | 9693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g faina
  • un pliculet de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • Un iaurt grecesc de 125g
  • 150ml lapte caldut
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, zaharul, o lingura de faina si lasam sa creasca cca. 10 minute.

Intr-un bol punem faina, sarea, amestecam putin cu telul, drojdia, iaurtul ( care trebuie sa fie la temperatura camerei), laptele, uleiul si freamantam pana formam un aluat usor de intins, putin tare si nelicipios. 

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un bol uns cu putin ulei.

Intr-o tava cu hartie de copt am pus aluatul care l-am mai framantat putin si l-am asezat simplu fara nici o forma si l-am mai lasat 20 min sa mai creasca. Inainte de a baga tava la cuptor am uns aluatul cu apa si l-am crestat putin.

Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

A iesit foarte gustoasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac