Paine scotiana

de RuxyRux in Piine, 19 Dec 2010 | 5141 vizualizari

 

Este una dintre cele mai grozave paini pe care le-am facut vreodata...aceleasi ingrediente de la painicutele baps dar cu alt mod de preparare...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • un plic drojdie uscata( 7 gr) sau drojdie proaspata 25 gr
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • o lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50 gr unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine scotiana:

Cernem faina si-n mijlocul ei punem drojdia si presaram zaharul. Punem sarea intr-un colt.

Intr-un ibric incalzim usor laptele si apa apoi adaugam untul cubulete sa se topeasca( atentie, nu fierbinte).

Turnam peste faina si framantam un aluat bun, nu foarte moale, daca se mai cere mai adaugam o lingura doua de faina, cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Cu grija mutam aluatul pe o tava de copt pe hartie pergament, dam forma painii asa cum o dorim si mai lasam la crescut , acoperit, pana isi dubleaza volumul . Cand a crescut destul, ungem usor cu lapte, nu avem voie sa o apasam, si nici sa mai umblam la ea si apoi o presaram cu faina, incingem cuptorul la 220 grade si punem painica la copt pentru 20-25 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine scotiana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lipie arabeasca