Paine speciala de Craciun

de adnia in Piine, 2 Ian 2013 | 2962 vizualizari

 

stiu ca a trecut deja Craciunul, dar totusi cred ca aceasta painica se poate prepaca cu orice ocazie mai speciala, sau, de ce nu, intr-o zi pe care noi ne dorim s-o facem deosebita!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • -400 gr. faina
  • -1 ou mare
  • -1/2 fiola esenta de rom
  • -2-3 lingurite de sare
  • -100 ml ulei de masline
  • -20 gr. stafide
  • -30 gr. zahar tos
  • -200 ml apa calduta
  • -20 gr. migdale fulgi (eu am pus nuca maruntita, in lipsa de migdale)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine speciala de Craciun:

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se hidrateze. dupa ce aluatul a crescut, am adaugat nucile maruntite si stafidele scurse bine, am framantat energic si am lasat din nou aluatul sa creasca (in total 90 min.)

Cand si aceasta operatiune a fost gata, am impartit aluatul in 3 bile mari si 3 mici. Din cele mari am format 3 suluri pe care le-am impletit intr-o coada, iar din cele mici la fel. Am suprapus impletiturile si am pus painica in tava tapetata cu hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine speciala de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie