Paine taraneasca cu seminte

de Amoush in Piine, 5 Sep 2011 | 4930 vizualizari

 

ce poate fi mai bun si mai sanatos langa mancarurile preparate in casa? o paine taraneasca de secara, cu seminte si cu certitudinea ca nu are nici urma de E-uri!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina de secara, 
  • 6 lg seminte crude asortate, 
  • 2 lg ulei, 
  • 1 lgta sare, 
  • 2 lgte zahar brun, 
  • 1 plic de drojdie granule, 
  • o cana de apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca cu seminte:

Se face un aluat vascos si se lasa la dospit ~ 1 ora, la caldura, pana ce isi dubleaza volumul si devine pufos!

Se unge cu unt o forma de paine sau de cozonac (mai inalta) si se adauga toata coca sub forma unui cilindru! Daca va place o puteti unge cu sucul unei rosii, eu am lasat-o asa ca sa se vada semintele frumos! ;)

Se coace in cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste si e usor desprinsa de pe marginile tavii!

TIPS-URI

1

faina de secara ii va da un gust special

2

poti adauga seminte asortate sau doar un singur fel, iese bestiala si doar cu seminte de dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte