Paine taraneasca cu seminte

de Amoush in Piine, 5 Sep 2011 | 5318 vizualizari

 

ce poate fi mai bun si mai sanatos langa mancarurile preparate in casa? o paine taraneasca de secara, cu seminte si cu certitudinea ca nu are nici urma de E-uri!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina de secara, 
  • 6 lg seminte crude asortate, 
  • 2 lg ulei, 
  • 1 lgta sare, 
  • 2 lgte zahar brun, 
  • 1 plic de drojdie granule, 
  • o cana de apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca cu seminte:

Se face un aluat vascos si se lasa la dospit ~ 1 ora, la caldura, pana ce isi dubleaza volumul si devine pufos!

Se unge cu unt o forma de paine sau de cozonac (mai inalta) si se adauga toata coca sub forma unui cilindru! Daca va place o puteti unge cu sucul unei rosii, eu am lasat-o asa ca sa se vada semintele frumos! ;)

Se coace in cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste si e usor desprinsa de pe marginile tavii!

TIPS-URI

1

faina de secara ii va da un gust special

2

poti adauga seminte asortate sau doar un singur fel, iese bestiala si doar cu seminte de dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite a la Elisa