Paine Trandafir

de nadina73 in Piine, 2 Mai 2010 | 4786 vizualizari

 

la cat de bine a aratat,sa topit rapid

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 400 apa
  • 100 unt topit
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Trandafir:

Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul brun apoi se amesteca cu faina ,untu topit,uleiul ,oul si sarea.

Se pune toate in masina de paine si se lasa la framanta si dospit

Dupa ce a dospit se soate din masin de paine se se imparte aluatu in 16 parti egale

Se formeaza bilute din fiecare bucatica(16) si apoi se pune in tava unsa cu ulei ,se lasa sa creasca 20-30 minute dupa care se pune la cuptor 30-35 minute la 160 grade

Se unge cu ulei si se presara  zahar brun (susan,mac )inainte de a pune la cuptor,eu am uitat sa ung la incept si am pus mai la sfarsit,dar daca se pune de la inceput se rumeneste si mai frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa de casa