Se pun ingredientele in masina de facut paine pe program de framantare si crestere, sau se framanta si se lasa la crescut.
Se imparte aluatul in 5-6 parti egale (mie mi-au iesit 5 arici caci i-am facut maricei) si 1 bucata mai mica.
Fiecarei bucati i se da o forma ovala, alungita la un capat, acela fiind boticul ariciului. Aici e pot pune ochisorii :2 stafide, 2 bucati de masline, cam ce aveti...
Din bucata mica se fac pentru fiecare painica in parte cate 4 picioruse -se ruleaza aluatul si se taie bucati de 2cm.
Painicile se aseaza in tava si sub fiecare se ataseaza piciorusele 2 cate 2 pe fiecare parte. Se da si forma coditei prin alungirea aluatului.
Cu varful unei foarfece se prinde aluatul incet si se fac mici taiaturi, de la stanga spre dreapta, rand pe rand -acestia vor fi tepii ariciului.
Se ung cu pensula cu ou batut si se introduc la cuptorul incalzit inainte.
Cand devin aurii si au mai crescut stim ca sunt gata.
Iata si o painica arici (ar fi trebuit sa o las mai putin la cuptor dar a iesit foarte buna si asa)
Se servesc cu pofta !