Painici cu usturoi de post

de Georgiana78 in Piine, 12 Mar 2012 | 4781 vizualizari

 

by Miremirc.......ador usturoiul....eee, cand se poate manca, sa nu mirosim prin lume sa se faca gol in jurul nostru.......hihihi!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 700g faina
  • - 440 ml apa calduta
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - 1 lingurita sare    
  • Umplutura:
  • - 140 g margarina(unt)
  • - 14 catei usturoi
  • - 1 lingurita ierburi de provence(eu nu am avut aceste ierburi si am improvizat,am pus busuioc, cimbru, oregano,putina boia)
  • - 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu usturoi de post:

- am amestecat drojdia, faina, sarea si am adaugat treptat apa calduta si am framantat pana am obtinut un aluat care nu se mai lipeste de maini

- lasam la crescut 1 ora

- am pregatit umplutura, amestecand margarina la temperatura camerei cu usturoiul dat pe razatoarea fina, ierburile si sarea si impartim umplutura in 6 parti.

- dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in 6 parti

- fiecare parte am intins-o intr-o foaie dreptunghiulara si am uns-o cu partea ei de umplutura.

- rulam aluatul pe lung, apoi il sectionam pana la jumatate cu un cutit si din nou rulam astfel incat sa obtinem un melc.

- procedam la fel cu toate partile de aluat si umplutura.

- asezam in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca 30 min.

- le dam la cuptor pana sunt bine coapte si se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu usturoi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata