Painici de brutar

de ana in Piine, 3 Mar 2011 | 5679 vizualizari

 

Dupa reteta Laurei Laurentiu(cornuri de brutar)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 25 gr drojdie
  • Pentru uns:
  • ulei,un galbenus de ou ,seminte dupa plac sau sare grunjoasa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici de brutar:

Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se incorporeaza in faina impreuna cu apa si celelate ingrediente .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic nelipicios.Daca este putin lipicios mai adaugam 2-3 linguri de faina .Lasam aluatul la dospit cca 1 ora . Dupa ce a crescut impartim aluatul in 12 bilute egale cca 70 gr fiecare intindem pe rand fiecare biluta o ungem cu ulei ,apoi o rulam si o inodam

Dupa ce am inodat toate bilutele le luam in ordinea in care le-am inodat ,incepem cu prima intindem iar o foaie si o rulam ,foaia o intindem in functie de cat de mare vrem painica. Asezam painicile in tava tapetata cu hartie de copt apoi le ungem cu ou si presaram ce dorim pe deasupra.Aprindem cuptorul .

Painicile le lasam sa creasca 10 minute la loc caldut.Apoi le coacem la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici de brutar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si salvie