Painici Laugenbrot

de Angelina_Elena in Piine, 14 Iun 2013 | 6368 vizualizari

 

Reteta apartine Laurei Adamache, dar cele care mi-au facut pofta au fost Ancuta, Timea, Buni si Gaby! Sunt foarte, foarte bune si aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calduta
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 g)
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare

In plus:

  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta.

Adaugam sarea, uleiul si adaugam treptat restul de apa calduta si incepem sa fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. 

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pentru 40 de minute.

Dupa ce aluatul a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 12 bilute, aproximativ egale.

Punem apa la fiert intr-o oala si adaugam sarea si bicarbonatul.

Cand incepe apa sa fiarba punem cate 6 painici si le lasam in apa aproximativ 30 secunde.

Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 6 painici.

Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.

Scoatem painicile din cuptor, le asezam pe o planseta si le lasam acoperite cu prosop pana se racesc. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se pot presara peste painici sare de mare sau seminte (mac, susan).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

laura_n 1

15.06.2013, 15:01

cele mai bune

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 18:36

Dyacand o sa le faci o sa te convingi de ce le face toata lumea!

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 18:37

asa e Laura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita, cu mac