Painici Laugenbrot

de Bya Ralu in Piine, 15 Iul 2013 | 3550 vizualizari

 

O reteta minunata,by gaby care au mai facut-o 1000 de bucatarasi:))) sunt super bune

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 250 ml apa calda
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita sare fina
  • 5 linguri ulei de masline
  • Separat:
  • 2 litri de apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 de lingura sare mare
  • seminte de susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un castronel se pune drojdia,cu putina apa calda,zaharul si 3 linguri de faina. Se amesteca foarte bine.

Intr-un bol inalt se pune faina,se face o gaura in mijloc si de adauga drojdia omogenizata,se lasa 10 minute la cald.

Se adauga sarea,uleiul,se aduna faina in jurul drojdiei si se amesteca usor,treptat se adauga apa calda.

Se mai completeaza cu faina daca este nevoie,trebuie sa avem un aluat moale,elastic dar sa nu fie lipicios.Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa pana se dubleaza volumul.

Pe masa de lucru se presara faina si se framanta aluatul si formam un sul gros pe care il taiem bucati egale.Mie mi-au iesit 14 bucati.

Intr-o oala punem 2 litri de apa,sarea mare si bicarbonatul.Cand incepe sa clocoteasca se adauga painicile,pe rand,pentru 30 secunde.Se scot cu o strecuratoare si se pun intr-o tava acoperita  cu hartie de copt.

Se lasa spatiu intre ele,eu am folosit 2 tavi.

Cu varful unui cutit ascutit se cresteaza painicile si se presara semintele de susan.

Se baga in cuptorul preincalzit pentru 20 minute la o temperatura de 200 grade.

TIPS-URI

1

Se lasa la cuptor pana se rumenesc.

2

Se servesc atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Turte