Pâinici Laugenbrot

de Rita Ilies in Piine, 28 Mar 2015 | 3053 vizualizari

 

Eu v-am mai spus că ador aluaturile, modul lor de preparare... :) Pâinicile astea nu-s deloc greu de făcut și-s chiar mai speciale decât pâinea obișnuită: trebuie opărite înainte de a fi coapte. Totuși, n-am reușit să aflu cum a luat naștere acest mod de preparare, deci, dacă cineva știe, rog să-mi povestească și mie. :)

Aluatul pe care l-am folosit este cel de pâine, doar că de această dată am folosit numai ulei de porumb și n-am mai adăugat semințe în aluat. Am să vă scriu ingredientele și aici.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de făină tip 000
  • 500 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de porumb călduț
  • 30 g drojdie proaspătă ( sau mai puțin dacă temperatura ambientală este ridicată )
  • sare după gust ( cam o lingură plină )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâinici Laugenbrot:

Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și frământați până când veți obține un aluat elastic. Lăsați la dospit cât considerați necesar, cam o oră ( eu folosesc vas Tupperwere pentru aluaturi și știu că aluatul a dospit când sare capacul ). Așa arată aluatul meu dospit.

Împărțiți aluatul și formați mici chifle de dimensiuni egale ( eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit 10 ). Crestați-le ușor cu un cuțit foarte ascuțit.

 Într-o crăticioară puneți la fiert cam un litru de apă cu 2-3 linguri cu bicarbonat și puțină sare. Când începe să fiarbă opăriți fiecare chiflă câteva secunde pe ambele părți. 

Scoateți chiflele cu ajutorul unei spatule direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Presărați pe fiecare chiflă proaspăt scoasă din apă semințe de tot felul ( eu am folosit chimion negru, susan, mac, semințe de dovleac și de floarea soarelui ).

Le coaceți în cuptorul preîncălzit cam 20 de minute la 165-170 de grade. Sunt minunate pentru pachețelele copiilor când merg la școală, sau chiar consumate ca atare. Noi le-am servit fierbinți cu unt moale și lapte. Au fost delicioase! :)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâinici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala