Painici umplute cu branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2013 | 6590 vizualizari

 

Niste painici super pufoase,delicioase,excelente in ghiozdanelul copilului la scoala sau la servici;un sandvis gata facut,numai bun de savurat

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 cani faina
  • 1 plic drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 cana lapte caldut
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g branza de orice fel (eu am folosit telemea, ne place mai mult)
  • 2 oua
  • In plus
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt gros sau smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu branza:

Batem oul cu un praf de sare si zahar;drojdia dizolvata cu putin lapte,le rasturnam in vasul cu faina cernuta,incorporam laptele,amestecam bine,daca e nevoie mai adaugam lapte pentru un aluat de paine;framantam aluatul cu unt topit cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o sfera,acoperim si lasam sa creasca;in acest timp,amestecam branza rasa daca e telemea cu ouale batute

Dupa ce aluatul a crescut,rupem bucati egale,aplatizam in palme,pe mijloc punem 1lingura de umplutura,strangem bine aluatul in jurul umpluturii apoi le punem intr-un vas uns cu unt sau hartie de copt;deasupra painicilor rasturnam oul batut cu iaurt si lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-au racit putin le scoatem.

TIPS-URI

1

umplutura nu trebuie sa fie moale pentru ca la cuptor va iesi din aluat

2

optional puteti adauga zahar in branza

3

aceste painici pot fi umplute si cu alte ingrediente:diferite preparate calite sau ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (13)

xana 1

22.10.2013, 14:45

ianculubita 1

22.10.2013, 15:34

diaconta 1

22.10.2013, 23:21

vreau si eu la pachetel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagheta usturoiata