Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2012 | 9551 vizualizari

 

Pampushki sunt un soi de plăcinte...Ce mai mâncam când eram mici...

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 1 kg făină;
  • drojdie proaspătă (2 cubuleţe);
  • 30 g unt;
  • 3 lg iaurt;
  • 2 lg smântână;
  • 2 lg zahăr;
  • 3 ouă;
  • 100-150 mL lapte cald;
  • sare.
Umplutura
  • 300 g telemea de vacă;
  • 300 g brânză proaspătă de vaci;
  • 2 ouă.
Decor
  • 2 ouă + 3 lg de smântână (pentru uns);
  • 1 lg zahăr + 1 plic zahăr vanilat Bourbon.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză):

Se cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald. După 15 minute se omogenizează totul, se adaugă lapte călduţ cât să se formeze aluatul (eu am pus cam 100 mL de lapte). Se acoperă şi se lasă la dospit, timp de 1 oră. 

Se întinde tot aluatul, pe lung, se pune umplutura (telemea şi brânza de vaci + ouă), se lipesc marginile, se taie şi se pune în tavă.

Se acoperă tava şi se lasă timp de 15-20 minute să "se odihnească" :)).

Se coc la foc mic, timp de 1 oră.

 

Poftă bună!


TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]