clatite americane
Aluat:
Sosul de ciocolata si nuca:
In plus:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu 25 g zahar.
Mixam galbenusurile cu untul topit uleiul si praful de copt, adaugam apoi laptele iar la final faina proaspat cernuta. Omogenizam bine amestecul, apoi incorporam spuma de albusuri.
Incingem tigaia antiaderenta , turnam cate un polonic de aluat in mijlocul tigaii, lasam sa se cocaca pe o parte, apoi intoarcem cu grija clatita sa nu se rupa si o coacem si pe partea cealalta.
Procedam la fel si cu restul aluatului, pana se coc toate clatitele.
Pentru sosul de ciocolata punem frisca lichida intr-o craticioara, rupem ciocolata bucati si o topim la foc mic in frisca. La final adaugam nuca macinata. Daca sosul este prea gros mai adaugam putina frisca sau chial cateva linguri de lapte.
Turnam sosul peste clatite, decoram cu fulgi de ciocolata si capsuni, apoi servim.
Pofta buna!