Pancakes cu sunca si cascaval

de Criss in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2015 | 8686 vizualizari

 

Pancakes sarate n-am facut pana acum, dar cele dulci ne plac foarte tare si cum am tot vazut zilele acestea pe facebook zeci de variante de clatite si pancakes-uri participante la festivalul clatitelor, am cautat rapid o reteta de pancake sarat si am gasit ceva simplu si bun pe blogul lui Edith.
Nu mi-a luat mai mult de 30 minute cu tot cu copt si gata cina. Sunt delicioase cu o salata de rosii.

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -115 g faina
  • -1 lingurita praf de copt (eu am pus o lingurita bicarbonat de sodiu pe care l-am amestecat cu lapte)
  • -140 ml lapte
  • -100g sunca (am pus muschi file)
  • -80g cascaval
  • -sare, piper
  • -cateva frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu sunca si cascaval:

Separam ouale si batem albusurile spuma. Galbenusurile le batem cu sare si piper, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt si laptele. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura. La final adaugam sunca taiata cubulete, cascavalul ras pe razatoarea mica si patrunjelul tocat . Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei, punem un polonic nu foarte mare din compozitia de pancakes. Cand incep sa apara bule, intoarcem cu ajutorul unei palete si coacem si pe partea cealalta. Servim cu salata de rosii. (Din cantitatea data mi-au iesit 8 bucati .)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles gratinata