Pandispan bicolor cu rodie

de Valclaudia in Prajituri, 4 Oct 2015 | 5334 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pandispanul:

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei de cocos
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri praf din coaja de struguri rosii
  • semintele unei rodii

Glazura:

  • 1 cutie praf pentru glazura de zahar (rosu)
  • 2-3 linguri apa plata calduta
  • bombonele de ciocolata

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan bicolor cu rodie:

Mai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron.

Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam praful de copt stins in 1 lingura zeama de lamaie.

Turnam in fir subtire uleiul de cocos, compozitia va continua astfel sa isi mareasca volumul.

Tot in fir subtire turnam apa minerala mixand incontinuu.

Incorporam apoi alternand 1 lingura de faina, 2-3 linguri de albusuri batute spuma pana incorporam toate cantitatile.

Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.

Ungem tava mare a cuptorului cu ulei, o tapetam apoi cu faina.

In jumatate din compozitie incorporam pudra din coaja de struguri rosii.

Aceasta compozitie se toarna in tava, se niveleaza cu o spatula din silicon.

Partea cealalta de compozitie se repartizeaza uniform peste compozitia din tava iar deasupra presaram semintele de rodie.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute. (Folosim functia de coacere cu ventilatie.)

Incercam cu o scobitoare iar daca pandispanul este copt scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.

Glazura din zahar se prepara incorporand in amestecul din plic pe care il golim intr-un bol, 2-3 linguri de apa plata calduta.

Glazura astfel obtinuta se intinde peste pandispanul copt cu o pensula din silicon.

Deasupra presaram bombonele de ciocolata.

Lasam sa se intareasca glazura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan bicolor cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gelatina de rodii