Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

de Rahela Velicu in Prajituri, 13 Iul 2016 | 4759 vizualizari

 

O prajitura delicioasa cu fructe de sezon, inspirata de la Vali Nusescu, reteta si aici- http://noiinbucatarie.ro/pandispan-cu-caise-branza-de-vaci-si-oreo/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 3 oua
    • 200 g zahar
    • 150 ml lapte
    • 200 ml ulei
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingura de cacao
    • 6-7 caise
    • 100 g branza de vaci+3 linguri de zahar
    • 5 biscuiti Oreo
    • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo:

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina, paful de sopt si esenta si incorporam bine.

Turnam ciompozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dar nu toata, mai oprim putina in bol(aprox. 2 linguri) si o amestecam cu cacao.

Punem compozitia cu cacao din loc in loc peste cea alba.

Brana o dam pe razatoare, o amestecam cu zahrul. Caisele le desfacem pe jumatate si umplem fiecare jumatate cu branza.

Punem caisele cu branza inspre prajitura si le apasam usor.

Biscuitii Oreo ii rupem in bucatele mici si ii punem din loc in loc.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru apox. 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga orice fructe de sezon doriti.

2

Deasupra pandispanului se poate razui ciocolata sau se poate presara zahar pudra.

3

Branza se indulceste dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise si piersici