Pandispan cu caise uscate si cappuccino

de T I M E A in Prajituri, 22 Feb 2013 | 8707 vizualizari

 

As manca pandispan in orice combinatie de fructe si am incercat si varianta cu fructe deshidratate.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr faina
  • 3 linguri apa
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahr vanilat
  • 250 gr caise deshidratate

Sos:

  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • 50 ml apa
  • 2 linguri cappuccino
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu caise uscate si cappuccino:

Inainte de toate punem caisele intr-un bol si turnam apa peste ele. Lasam la hidratat minim 3 ore.

Mixam ouale intregi pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si apa mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. 

Caisele hidratate le taiem in bucatele mai mici si le asezam peste compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete si asezam cuburile pe un platou.

Punem intr-un vas pe foc apa si cappuccino pana se incalzeste. Luam de pe foc si adaugam untul si ciocolata si amestecam pana se topesc. (eu am mai adaugat putin praf de cappuccino dupa si mi-au ramas mici punctulete neomogenizate voi nu faceti la fel :) ) 

Turnam sosul peste cuburile de prajitura lasand sa curga si pe langa pt ca se insiropeaza cu acest sos si partea de jos.

Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Putem folosi orice alte fructe uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu caise uscate si cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida