Pandispan cu capsuni, budinca si frisca

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Iun 2015 | 6373 vizualizari

 

Si pentru ca tot este sezonul capsunilor, e bine sa ne bucuram din plin de ele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • 12 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 6 linguri ulei;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • o jumatate de plic de praf de copt (5 g);
  • circa 300 g faina;
  • 500 g capsuni;
  • un plic praf de budinca cu gust de vanilie (40 g) + 3 linguri zahar + 500 ml lapte;
  • un plic praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca (48 g) + 150 ml lapte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu capsuni, budinca si frisca:

Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si apoi se taie in jumatati sau sferturi. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana devin bezea. Se adauga galbenusurile, esenta si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor, cu o lingura de lemn, de sus in jos. La final, se adauga capsunile, se incorporeaza in aluat, dupa care acesta se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Cand pandispanul este aproape gata, se prepara budinca, dupa instructiunile de pe plic astfel: praful de budinca se amesteca cu 3 linguri zahar si 4 linguri lapte, iar restul de lapte se pune la fiert. Cand acesta este aproape de punctul de fierbere, se ia cratita de pe foc si se adauga praful de budinca preparat. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se mai fierbe circa un minut la foc mic sau pana cand se ingroasa. Se toarna fierbinte peste pandispan (tot fierbinte, daca nu a avut timp sa se raceasca). Se lasa la racit.

Praful de spuma pentru deserturi cu gust de frisca se toarna peste 150 ml lapte rece si se mixeaza.

Cand pandispanul s-a racit, se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu capsuni, budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu frisca si nuca