Pandispan cu visine

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 13 Apr 2011 | 5589 vizualizari

 

combinatie dulce acrisor, te duce cu gandul la vara si iti incalzeste sufletul

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 cana zahar+ 3 linguri zahar
  • 1+1/2 cana faina
  • un strop de sare
  • zahar vanilat
  • 100 ml.ulei
  • 50 ml.apa
  • 300 gr.visine fara samburi
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

separam albusul de galbenus

albusul il batem spuma cu sarea si cand incepe sa se faca spuma adaugam 1 cana zahar in ploaie, amestecam pana se topeste zaharul

galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, uleiul si apa

cele 2 compozitii le amestecam usor, adaugam faina si cu grija, cu ajutorul unei linguri, amestecam prin rasturnare pentru a nu se lasa compozitia

turnam pandispanul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava mea are dimensiunile de L 40 X l 30 X H 3 )

deasupra pandispanului punem visinile scurse bine de zeama, pe care le tavalim prin zahar tos

dam tava la cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pana se rumeneste usor

facem testul cu sobitoarea pentru a verifica daca este bine copt

TIPS-URI

1

zaharul pe care il folosim sa tavalim visinile il putem combina cu putina faina

2

am folosit visine congelate de mine de vara trecuta

3

se pot folosi visine congelate din comert, sunt foarte bune

4

puteti folosi o tava cu dimensiunile de lungime si latime mai mici dar mai inalta

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura vanilata