Panna Cotta

de nico15 in Dulciuri, 17 Aug 2011 | 5252 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 portii de panna cotta:

  • 200 ml de smantana
  • 100 ml de lapte  
  • 30 g de zahar
  • 10 grame de gelatina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
  • 100 g de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

Preparare reteta de Panna Cotta:

Laptele si smantana dulce se pun intr-un bol si se amesteca dupa care se pun pe foc si se amesteca la foc mic pana se incalzeste un pic. Se adauga zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba un pic pana se topeste zaharul.

Separat intr-un vas punem gelatina sa o hidratam cateva minute, dupa care luam putin lapte si punem gelatina punand-o pentru cateva secunde pe foc maxim 20 de secunde la foc mic, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se tempereze aproximativ 20 de minute dupa care se adauga peste lapte si smantana dulce se amesteca.

Se trece la umplerea formelor, numai dupa ce aceasta s-a racit. Se umplu formele si se dau la frigider aproximativ 1:30 Se incearca daca este gata.

Eu am servit panna cotta cu un dressing de zmeura. Am blenduit zmeura si am adaugat un pic de sirop de zmeura din comert. Daca vi se pare foarte dulce adaugati putina zeama de lamaie.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

timpul de pregatire este minim, dar timpul de asteptare pana isi face gelatina efectul dureaza destul de mult, asa ca rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!