Panna Cotta

de Xandrinne in Dulciuri, 2 Sep 2011 | 6568 vizualizari

 

Am facut si eu panna cotta si am ramas impresionata de reteta; am folosit metoda lui Teo (gospodini)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida (smantana dulce)
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

Am lasat gelatina sa se hidrateze in putina apa rece, cca 5 minute.

Frisca am pus-o pe foc, impreuna cu zaharul; cum am vazut ca da sa fiarba am adaugat gelatina si laptele rece. Am amestecat rapid, pentru incorporare, si am tras vasul de pe foc. Am pus si vanilia. Amestecul obtinut l-am turnat in forme de silicon. Am dat la rece.

Am pus deasupra capsune, proaspete, usor zdrobite cu furculita si putin sirop (sirop pe care si l-au lasat capsunele presarate cu un pic de zahar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]