Panna cotta cu ciocolata alba

de simsim82 in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 7411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina sau 1/2plic gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata alba:

Se hidrateaza gelatina in apa rece  10 minute.

Frisca se toarna intr-o craticioara si se adauga zaharul.

Se pune craticioara pe foc mic si se lasa 5  minute, amestecand continuu.

Se adauga ciocolata si se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana se topeste.Atentie! Nu trebuie sa fiarba!!!

Gelatina se adauga si ea in compozitia de frisca si se stinge focul. Se amesteca foarte bine, pana se topeste si se incorporeaza gelatina.

Se toarna compozotia in forme si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se da la frigider 3-4 ore.

Daca nu aveti forme speciale puteti folosi pahare sau castronele si eventual puteti sa le dati aspect ''comercial'' ornandu-le cu putina ciocolata, asa cum am facut eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]