Panzanella (salată italiană cu pâine)

de sisterskitchen in Salate, 23 Feb 2012 | 5222 vizualizari

 

O idee minunată pentru prânzul de azi...o salată plină de vitamine, arome şi culoare.

 

INGREDIENTE

  • 500 g roşii cherry
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă roşie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 conservă anchoa
  • 3-4 felii de pâine mai veche
  • sare, piper,
  • 1 linguriţă de oregano,
  • ulei de măsline,
  • zeamă de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panzanella (salată italiană cu pâine):

1. Pâinea se taie cubuleţe. Se încing în tigaie 2 linguri de ulei şi se prăjeşte pâinea, amestecând-o până devine crocantă.

2. Se spală roşiile, ardeiul şi ceapa. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri.

3. Într-un bol mare punem roşiile tăiate în patru, ardeii tăiaţi cubuleţe şi ceapa tăiată fideluţă.

4. Deschidem conserva de anchoa şi scurgem bine de ulei. Apoi adăugăm fileurile de anchoa tăiate cubuleţe şi pâinea peste celelalte ingrediente.

5. Într-un castronel preparăm o vinegretă din 6 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe de zeamă de lămâie, sare şi piper.

6. Se amestecă toate ingredientele şi se pune vinegreta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panzanella (salată italiană cu pâine)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]