Papanasi

de mihasara in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 3539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g branza de vaci grasa
  • 2 oua
  • un varf de cutit de sare
  • un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
  • faina unde va in jur de 15 linguri
  • un pliculet de zahar vanilat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana compozitia nu se mai "lipeste de maini".

Formam bile mari si mici iar pe cele mari le impungerm cu degetul  si rotim pana obtinem o gaura potrivita.

Punem ulei la incins, folosim ulei cat sa fie acoperiti papanasii.

Ii punem in uleiul incins si ii scoatem cand se ridica la suprafata.

Ii scoatem pe o farfurie pe care punem mai multe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei.

Ii servim imbracati in smantana si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti