Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 16360 vizualizari

 

Un desert delicios care este apreciat de toata familia: Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca.
Spre deosebire de papanasii moldovenesti, acestia sunt fierti si apoi tavaliti prin pesmet cu nuca. Se pot face in multe variante si se pot servi cu dulceata sau cu inghetata. Sunt deliciosi si nu necesita multa preparare.
Daca vrei sa prepari acesti Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: branza, oua, zahar, gris, unt, pesmet.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca
  • 250 grame branza de vaci
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de gris
  • 25 gr de unt
  • 100 gr de pesmet
  • 50 gr zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca:

        Cum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca

Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.

        Luati din compozitia de branza si formati bilute mici, de marimea unei nuci. Mainile trebuie sa fie infainate.

        Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa fierbe punem bilutele formate in cratita. Amestecam cu ajutorul unei spatule.Lasam papanasii la fiert pana cand incep sa se ridice la suprafata apei.

        Ii scoatem pe rand cu ajutorul unei spatule si ii scurgem bine de apa.Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul. Lasam tigaia pe foc cateva minute pana cand pesmetul isi schimba culoarea.Adaugam zaharul si amestecam.

        Compozitia rezultata o turnam pe un platou si tavalim papanasii fierti astfel incat sa fie bine acoperiti cu pesmet.

Incearca si varianta de Papanasi moldovenesti sau reteta de Papanasi pufosi cu smantana.

Iti recomandam si varianta de Papanasi cu gem de caise absolut deliciosi si pufosi.

TIPS-URI

1

Putem sa ii servim cu dulceata.

2

In aluat putem adauga coaja rasa de lamaie si portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Merisor 1

24.02.2020, 21:43

Din ăștia vreau și eu!

mirela0911 1

26.02.2020, 10:04

Ce ne plac!

dantes 1

27.02.2020, 09:54

Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru