Papricas de iepure

de muffin_lover in Mancaruri cu carne, 8 Aug 2013 | 6608 vizualizari

 

Reteta asta, in forma sa originala se prepara cu carne de iepure, dar puteti folosi cu succes si carne de pasare, doar sa nu fie piept fiindca e prea fibros.

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe potrivite
  • 1,5 kg carne de iepure cu tot cu os, transata
  • 4-5 linguri de ulei
  • 800 ml smantana grasa (20-24% grasime)
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de iepure:

Curatati si tocati ceapa iar apoi puneti-o la calit in ulei cu un praf de sare, la foc mic, pana devine sticloasa. Adaugati carnea de iepure si rumeniti-o pe toate partile. Cand carnea este rumenita adaugati boiaua si piperul si prajiti cateva secunde.

Stingeti apoi cu apa fierbinte cat sa acopere carnea si lasati la fiert pana ce carnea va fi patrunsa si frageda. Pentru a adauga smantana trebuie intai sa uniformizati temperaturile. Astfel, adaugati cate putina apa de la carne peste smantana si omogenizati pana smantana e destul de calda. Acum puteti sa o adaugati peste carne.

Lasati smantana sa dea un clocot si potriviti de sare si de piper. Serviti papricasul cald cu multa paine proaspata pentru sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline si carne de iepure