Papricas de pui

de alilianaa in Pui, 5 Feb 2013 | 5303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de pui
  • 3 cepe
  • un morcov
  • piper, sare, cimbru
  • boia dulce de ardei
  • suc de rosii 200 g
  • sare dupa gust
  • marar verde
  • un ou
  • 150 ml apa
  • 4 linguri de faina
  • 30 ml ulei
  • 1 ardei gras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Intr-o tigaie am pus ulei la incins unde am pus ceapa, morcovul, ardeiul spalate si tocate marunt. Cand au fost pregatite la jumatate am adaugat puiul condimentat (eu am fiert carnea inainte). Am adaugat sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei. Am completat cu apa si am lasat sa fiarba la foc potrivit. 

Separat am facut galustile: un ou batut bine cu furculita in care am pus sare si putina menta, apa si faina. A rezultat un amestec omogen. Eu am lasat compozitia mai moale si am pus un ,, cateva fire de praf de copt". Acestea le-am fiert in apa clocotita cu sare. Le-am scos intr-o strecuratoare si le-am dat la jet de apa rece. Le-am lasat la scurs. Cand puiul si legumele au fost aproape gata am, adaugat galustile. Am mai lasat pret de 7-10 minute la fiert. Am pus marar. 

S-au servit cu smantana si menta sau simple. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas unguresc de pui