Papuci cu banane

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Mai 2014 | 4982 vizualizari

 

Stiu ca au o denumire ciudata,dar asa se numesc pe aici (Chaussons )normal au o forma mai lata dar ca sa ajunga intregii familii trebuia sa le mai iau din dimensiuni :D :)))

 

INGREDIENTE

Ptr umplut:

  • 500 gr banane
  • 1 bucatica de unt(ca o lingura)
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf scortisoara(sau rasa daca nu doriti sa fie prea aromat)
  • 1 ou ptr uns

Ptr aluat feuilletée:

  • 250 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita otet
  • 250 unt moale
  • 10 cl apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papuci cu banane:

Aluatul:Se pun intr-un vas faina,sarea,otetul si 50 gr unt.Se varsa apa in ploaie si se lucreaza cu mainile.Se framanta bine pana devine o coca nelipicioasa.

Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 10 min.Pe planul de lucru pudrata cu faina se intinde coca cu sucitorul in forma rotunda(,eu am intins pe o foaie de pergament) si se pune in centru untul ramas si se pliaza in forma de plic,se intinde cu sucitorul si se pliaza iar,apoi se introduce la frigider 15 min.Se face acest lucru de 5 ori si de fiecare data introdusa la frigider 10 min.Se poate inveli cu o folie alimentara si se poate congela ptr o alta data la folosirea acesteia.Se poate folosi coca cumparata,la alegerea fiecaruia.

Umplutura:Se curata bananele de coaja si se taie rondele,apoi se calesc intr-o tigaie cu zaharul,untul si scortisoara.Se amesteca usor pana se caramelizeaza.

Pe planul de lucru se intinde foaia subtire,apoi se pune cate putin din compozitia de banane caramelizate se taie o forma cu o rola ondulata ptr a forma papucii(trebuie sa aibe o forma de jumatate de cerc ca in imagine),se ung cu albus de ou pe margine ptr a se lipi,apoi se pliaza si se ung cu albusul ramas batut cu galbenusul.Se pun in tava pe o foaie de pergament si se dau la copt la 200°c pana se rumenesc.

Se pot servi cu lapte,ceai,ciocolata calda,cafea la alegerea fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papuci cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

tarasmariana 1

06.06.2014, 10:23

O bunatate felicitari!

Ligia Bxl 1

30.09.2014, 14:37

multumesc fete dragi

tanyapatap 1

02.01.2015, 20:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra