Parfait de banane cu ciocolata

de Maria68 in Dulciuri, 10 Iul 2012 | 4493 vizualizari

 

Un desert ideal pentru zilele caniculare !!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocale rasa
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1 lingura rom ( sau esenta de rom)
  • 2 banane
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 40 g ciocolata rasa
  • 500 ml frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de banane cu ciocolata:

Oul impreuna cu cele doua galbenusuri se bat cu mixerul. Se fierbe cca. 1 minut, un sirop din zahar si 50 ml apa. Se adauga la oua, amestecand. Se introduce vasul intr-o baie de gheata si se bate cu mixerul pana ce se raceste.

In compozitia de parfait rece se inglobeaza esenta de rom .

Se decojesc bananele, se paseaza si se amesteca imediat cu suc de lamaie. Se inglobeaza in compozitia de parfait, impreuna cu ciocolata rasa.
Se bate frisca si se inglobeaza. Se aseaza compozitia intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da la congelator peste noapte. Se rastoarna parfaitul pe un platou, apoi se taie felii.

Se serveste cu sos de ciocolata sau vanilie si cu fructe de padure proaspete sau congelate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de banane cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Maria68 1

11.07.2012, 10:10

Multumesc pentru comentarii si aprecieri

laura_n 1

11.07.2012, 14:13

Maria, m-ai innebunit cu asta, arata bestial

Maria68 1

12.07.2012, 10:56

Ma bucur mult Laura, ca-ti place!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfait