Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 7726 vizualizari

 

Minunatie...si atat!

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri proaspete
  • 175 gr. zahar brun facut pudra
  • 4 linguri apa
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • vanilie
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata:

Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea.

Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, ca pentru bezea.

Dupa ce siropul a clocotit doua minute se toarna usor peste bezeaua de albusuri, pana se incoporeaza, avand grija sa amestecam fara oprire cu mixerul, cand s-a omogenizat,  continuam sa mixam pentru inca doua minute ca sa racim compozitia.

Mixam frisca lichida separat intr-un vas si apoi o amestecam cu compozitia de sirop si bezea.

Impartim amestecul in trei vase.

Topim pe baie de aburi fiecare ciocolata, apoi o lasam deoparte avand grija sa ramana lichida.

In ciocolata alba topita punem vanilia.

Fiecare tip de ciocolata il punem in vasele pregatite si mixam bine sa se omogenizeze cu frisca( sau cu telul).

Punem la baza formei de chec, amestecul cu ciocolata neagra, nivelam cu o spatula si dam la congelator pentru 45 de minute. Avem grija sa punem restul vaselor la frigider.

Scoatem vasul de la rece si punem amestecul de ciocolata cu lapte si dam pentru inca45 de minute la congelator.

Procedam la fel si cu ultimul strat de ciocolata alba si  punem forma la congelator pentru minim 6 ore.

Scoatem forma de la rece cu 20 de minute inainte sa ne delectam cu bunatatea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasturnata cu ananas si mere