Parfe de ciocolata si Nesquik

de gaby_duceag in Dulciuri, 2 Apr 2011 | 11389 vizualizari

 

INGREDIENTE

1.

  • 100 GR ciocolata cu lapte
  • 50 gr frisca
  • o lingura unt

2.

  • 450 gr frisca
  • 400 gr ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 20 gr amidon
  • zahar vanilat
  • 200 gr lapte
  • 80 gr nesquik
  • 20 gr cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe de ciocolata si Nesquik:


Pt primul strat pune pe foc toate ingredientele si lasa pana se topeste bine ciocolata.
Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca si toarna in forma in care vei face parfeul.

Pentru al doilea strat.
Mixeaza bine frisca.
Pune pe foc laptele amestecat cu amidonul amestecand mereu.
Cand s-a ingrosat usor adauga galbenusurile batute, Nesquik-ul si cacaua.
Amesteca repede si adauga ciocolata tocata si amesteca inca un minut pe foc apoi opreste focul si continua amestecarea pana la topirea ciocolatei.
Lasa sa se raceasca complet si cu o lingura mare, amesteca cu frisca batuta, usor , usor pana incorporezi tot amestecul de ciocolata.

Toarna peste stratul de ciocolata din forma (care deja e intarit), niveleaza frumos si baga la congelator.
Lasa peste noapte si a doua zi introdu forma pt 20 sec in apa calda apoi pune deasupra formei o farfurie si cu o miscare ferma rastoarna inghetata.
Feliaza si papa.
Sa descriu cat de bun e?
Mai bine va faceti :P


Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de ciocolata si Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem