Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

de Rocsi in Dulciuri, 16 Mar 2014 | 18355 vizualizari

 

O reteta de post super delicioasa. Raman moi si pufoase chiar si dupa ce se racesc. Vi le recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 50 gr margarina la pachet
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte de soia
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 400 ml lapte de soia
  • 3 linguri potrivite cu amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaia de vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • zahar pudra
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema de vanilie si visine de post:

Aluatul:

Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent. Intr-un bol cernem faina. Peste adaugam zaharul, margarina topita, praful de sare, drojdia, coaja rasa de lamaie si amestecam usor cu mana. Laptele il turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor de lucrat. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa 1 ora, dar la loc cald.

Crema:

Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si 6-7 linguri din laptele de soia. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam amestecul de amidon. Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam continuu. Acoperim cu o folie crema pana se raceste, apoi incorporam visinele.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru curata si il impartim in noua bucati egale. Intindem prima foaie in forma ovala, iar pe lungime, in partea de jos punem umplutura, iar cealalta jumatate o taiem fasii. Venim putin cu lateralele peste crema, apoi rulam. La fel procedam cu toate.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam parizienele. Le lasam 10 minute sa mai cresca in tava, apoi le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc. Cand sunt gata le scoatem din cuptor, amestecam intr-o cana 4-5 linguri apa, 1/2 lingura zahar pudra, cativa stropi de ulei si cu acest amestec le ungem.

Le lasam sa se raceasca, le pudram cu zahar apoi le punem intr-un bol si le acoperim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema de vanilie si visine de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe (de post)