Pariziene cu fondant de mere

de LUK in Prajituri, 27 Oct 2012 | 5588 vizualizari

 

De pe blogul Laurei Adamache.Pufoase si delicioase!

 

INGREDIENTE

Fondant

  • 200 gr mere cubulete
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 60ml smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15gr amidon de porumb
  • 60gr unt
  • 100ml apa

Pt aluat:

  • 500gr faina
  • 1 plic drojdie uscata(15gr)
  • 70gr zahar
  • 260ml lapte
  • 50gr unt
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fondant de mere:

Mod pregatire aluat:

Am dizolvat drojdia in 50ml lapte caldut(din cantitatea data).Am topit untul pe care l-am amestecat apoi cu laptele rece  si zaharul.Punem faina intr-un vas,facem in mijloc o gaura in care punem drojdia apoiturnam si restul compozitiei peste faina.Framantam apoi lasam la dospit o ora.

Fondant:

Punem merele cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le lasam sa se caramelizeze putin.Adaugam apoi apa si lasam sa fiarba pana cand merele absorb toata apa.Mixam merele pana devin piure.Separat amestecam smantana cu  ouale,untul topit,zaharul vanilat si amidonul.Mixam sa se omogenizeze.Acest amestec il turnam peste mere si il punem pe foc mic pana se ingroasa,amestecam mereu.

Aluatul dospit se intinde in ovale care se cresteaza pe jumatate in fasii.In partea necrestata se pune umplutura de mere apoi rulam fasiile pana sub aluat.Astfel pregatite le punem in tava cu hartie de copt.

Le mai lasam astfel o ora o ora jumate la dospit.Preincalzim cuptorul la 180 de grade.Ungem cu galbenus fiecare pariziana,presaram cu mac si coacem cca 15-20min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fondant de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere