Pariziene cu mere

de Lau in Dulciuri, 16 Dec 2011 | 6500 vizualizari

 

mam inspirat de pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g iaurt
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • UMPLUTURA
  • 5 mere
  • scortisoara
  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Facem maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina, putin lapte si lasam la dospit cca 10-15 minute. Adaugam restul de ingrediente si framantam pana devine un aluat omogen. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit cca 1 ora.

UMPLUTURA-spalam merele, le dam prin razatoare (mica am dat eu) adaugam zaharul si punem la calit cca 5-10 minute. Adaugam scortisoara dupa gust.

Impartim coca in parti egale, intindem bila in foaie subtire dreptunghiulara, jumatate o franjuram cu un cutter ,punem compozitia de mere pe partea netaiata, indoim marginile si rulam dinspre partea cu umplutura

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam cca 30 minute, dupa care le ungem cu oul batut si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Eu am facut si cu finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si foi de iaurt