Pariziene cu urda si stafide

de cristinutanicolita in Prajituri, 20 Sep 2014 | 2691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 500 g urda
  • 200 g stafide
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu urda si stafide:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele , dupa care  se framanta pana devine un aluat elastic. Se acopera castronul cu  un prosop si se lasa la dospit o ora.

Umplutura: Urda se freaca bine pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu smantana, galbenusurile.zaharul vanilat, esenta si coaja de lamaie. Se omogenizeaza bine compozitia iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma cu zaharul si stafidele.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 10 bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de umplutura,se pliaza si se preseaza cu degetele pt a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie fasii care se infasoara peste partea lipita.

Se coc la foc mediu pana ce au o culoare aurie! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

21.09.2014, 16:19

cristinutanicolita 1

23.09.2014, 20:57

Multumesc tuturor

iry-gabriela 1

06.04.2015, 19:14

Ce bine arată

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu nuca, rom si stafide