Pariziene cu urda si stafide

de cristinutanicolita in Prajituri, 20 Sep 2014 | 2973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 500 g urda
  • 200 g stafide
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu urda si stafide:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele , dupa care  se framanta pana devine un aluat elastic. Se acopera castronul cu  un prosop si se lasa la dospit o ora.

Umplutura: Urda se freaca bine pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu smantana, galbenusurile.zaharul vanilat, esenta si coaja de lamaie. Se omogenizeaza bine compozitia iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma cu zaharul si stafidele.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 10 bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de umplutura,se pliaza si se preseaza cu degetele pt a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie fasii care se infasoara peste partea lipita.

Se coc la foc mediu pana ce au o culoare aurie! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu nuca, rom si stafide