Pasca cu aluat fraged

de Rocsi in Dulciuri, 15 Apr 2010 | 21515 vizualizari

 

Stiind ca se face pasca pana la Inaltare si avand niste branzica in frigider am zis ca sa pun sa fac o pasca cu aluat fraged. Va garantez ca este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul fraged:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri iaurt
  • un pachet unt topit sau margarina 
  • 1 praf de copt
  • un strop sare
  • faina
  • 1 esenta vanilie
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 10 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • coaja de la o lamaie
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat fraged:

aluatul:

oul se freaca bine de tot cu zaharul.

peste ou se adauga iaurtul,untul topit,stropul de sare,esenta de vanilie,praful de copt stins si faina(faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan,sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de exemplu ,ci unul care sa curga ,dar sa fie mai gros)

toate aceste ingrediente se amesteca bine si se da aluatul putin la rece cat facem umplutura.

umplutura:

stafidelel se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom.

galbenusurile se bat bine cu zaharul.

galbenusurile batute se amesteca bine cu branza,se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie .

albusurile se bat spuma foarte bine.cand sunt batute bine, se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine(daca branza e scursa bine se poate batea cu mixerul sau la robot).

iar la urma se pun stafidele.

aluatul se pune intr-o tava de prajitura(eu am facut mai putin aluat ca am facut pascute in tavi mici rotunde) ,tapetata cu hartie de copt,deasupra se pune umplutura cu mana,insa fara  a o preasa cu mana iar deasupra se bate un ou si se unge pasca.

se da la cuptorul incins pana ce aceasta este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

ionix 1

16.04.2010, 17:19

aham... mersi pt info misto pasca

nadina73 1

16.04.2010, 18:02

asa e rocsi ,dar pasca poti sa o faci si tot anu ,chair era o discutie la biserica dupa slujba si vb fetete de acolo si l-au intrebat pe preot si a zis ca pasca se face tot anu........obiceiuri si obiceiuri,oricum e super buna felicitari

Rocsi 1

16.04.2010, 20:51

nu ai pentru ce ionela....da nadina faci sin in restul anului prajituri cu branza dar nu zici ca e pasca zici ca e prajitura...eu asa stiu ca se face de la paste pana la Inaltare...na acu fiecare face cum crede de cuviinta...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat