Pasca cu branza dulce si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 2 Mai 2011 | 5434 vizualizari

 

Am luat reteta dintr-o revista, am zis sa fac si eu pasca de sarbatori ca nu am facut niciodata. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat: 
  • 300g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt. zeama de lamaie
  • Pt. umplutura:
  • 700g branza de vaci bine scursa
  • 1 pahar smantana
  • 7 lg zahar pudra
  • 5 oua
  • 100g stafide aurii
  • 2 lg gris 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Se mixeaza untul cu zaharul pudra si galbenusurile pana devin o compozitie omogena. Se adauga faina si praful de copt stins in zeama de lamaie si se framanta cu mana un aluat omogen si elastic. Se lasa la odihnit pana pregatim umplutura.

Branza de vaci o amestecam cu zaharul, ouale adaugate pe rand si smantana.

Aluatul se intinde si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii. Se presara grisul (eu am uitat), apoi se toarna compozitia. Deasupra se orneaza in forma de cruce cu ornamente de ciocolata sau se rade ciocolata si se da la cuptorul bine incins pt. primele 10 minute la foc mare apoi se da la focmic, pana cand este coapta pasca. Se face testul cu scobitoarea . Se scoate din forma cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice